Skaraforward går till Frölunda

Filip Cederqvist

Frölunda nästa hållplats för Filip Cederqvist

Efter månader av spekulationer och ivriga förväntningar har Frölunda HC äntligen offentliggjort sitt senaste tillskott till laget. Filip Cederqvist, en 23-årig talang från Skara, har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och kommer att representera laget fram till våren 2027.

Cederqvist har under flera säsonger imponerat på isen, både i AHL-hockeyn i Nordamerika och tidigare i SHL där han spelade för Djurgården. Trots att han hade större förhoppningar under sin tid i Nordamerika, har han tagit med sig värdefulla erfarenheter som han ser fram emot att applicera i sitt nya lag.

Filip Cederqvist
Filip har vuxit ur sin gamla Skara IK tröja.

För Cederqvist är övergången till Frölunda en återkomst till hans barndomsfavoriter. Han minns med glädje hur han som ung beundrade spelare som Tomi Kallio och hur han nu ser fram emot att bära den blåa och vita tröjan.

– När jag var liten höll jag på Frölunda. Kallio (Tomi) var min favorit och jag har fortfarande en tröja med nummer 71 hemma. Det ligger bra i tiden att komma till Frölunda just nu, säger han på klubbens hemsida.

Sportchefen Fredrik Sjöström är nöjd med värvningen av Cederqvist och tror att han kommer att tillföra laget en värdefull dimension på isen.

Cederqvist kommer att representera Frölunda med tröja nummer 92 och förväntas bli en viktig del av lagets framtid. Med stöd från både fans och ledning kommer han att göra sin hemstad stolt på isen.

Verifierad av MonsterInsights