Jobb Skara-mässan öppnar dörrar till framtiden: Mötesplats för ungdomar och lokalt arbetsliv

Jobb-Skara mässan skapar en unik chans för unga att utforska sina framtida arbetsplatser och ger lokala företag en plattform att synas och bredda sina rekryteringsvägar. Upptäck de otaliga möjligheterna som väntar i Skara och låt denna dynamiska mässa öppna dörrar till spännande karriärvägar!

I takt med att gymnasieval närmar sig och ungdomar börjar leta sommarjobb, kämpar många företag i Skara och Skaraborg med att rekrytera kompetent personal. Den 17 januari blir Vilanhallen värd för en heldag om jobb och yrken, där fokus ligger på att koppla samman unga med det lokala arbetslivet. Trots att evenemanget särskilt riktar sig till ungdomar, är alla välkomna, vilket särskilt betonas för föräldrar och vårdnadshavare som kan spela en viktig roll i de kommande studie- och yrkesvalen.

Kompetensförsörjning

Skara kommun, som står inför utmaningar när det gäller kompetensförsörjning, arrangerar Jobb Skara-mässan för att överbrygga klyftan mellan unga och arbetslivet. Mässan ger företagen möjlighet att visa upp sina yrken och arbetsplatser medan ungdomarna får chansen att träffa representanter från arbetslivet och utforska olika yrken och karriärvägar. Målet är att inspirera och belysa bredden av tillgängliga yrkesmöjligheter.

Det finns en spännande framtid i Skara

Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg i Skara kommun, understryker betydelsen av dessa mötesplatser för att skapa kontakter och för unga att upptäcka sina framtida möjligheter. Oavsett om man väljer att stanna kvar eller återvända, finns en spännande framtid, enligt henne.

Jobb Skara-mässan välkomnar elever från årskurs åtta och nio i grundskolan samt alla gymnasieskolor, men alla intresserade är inbjudna, inklusive de som letar efter jobb eller är nyfikna på Skaras företagsliv. För vårdnadshavare som står inför framtida studie- eller yrkesval finns möjligheten att få vägledning och information från studie- och yrkesvägledare, såsom Kenneth Säll.

Mässan, som hålls vartannat år och nu är i sitt tredje år, har öppnats upp för allmänheten efter önskemål från företagen. Årets mässa kommer att inkludera cirka 40 utställare och omkring 175 yrkesrepresentanter, från både kommunala arbetsplatser och företag i Skara, samt statliga myndigheter som Försvarsmakten, Polisen och Kriminalvården

Verifierad av MonsterInsights