Skaras hemsida sämst i Skaraborg i undersökning

Skara stadshus

Funkas Inkluderingsbarometer strävar efter att ge en överblick över hur den digitala tillgängligheten utvecklas inom den offentliga sektorn. Målet är att erbjuda organisationer inom sektorn en referenspunkt för att bedöma sin egen utveckling och jämföra den med andra.

Genom att belysa positiva exempel skapas möjligheter för nätverkande och lärande, vilket främjar skapandet av ett samhälle som är mer tillgängligt och inkluderande digitalt. Det är tydligt att digital offentlig service måste vara tillgänglig för alla, oavsett förmåga, för att undvika att någon hamnar utanför digitalt.

Vad visade resultaten? Årets rapport avslöjar att bara 309 av 1784 webbplatser klarade de valda testerna. 82,68% av webbplatserna har problem med tillgängligheten.

Skara kommun ligger sämst till i Skaraborg med en ranking på 32. Samtidigt har flera andra kommuner i Skaraborg webbplatser helt utan tillgänglighetsproblem, som Vara, Lidköping, Essunga, Grästorp, Falköping, Gullspång, Mariestad och Töreboda. Även de kommunala bolagen i Skara har en låg placering.

Västergötlands museum är sämst i Skara kommun med en ranking på 294. I Skara har politiken redan beslutat enhälligt att köpa en ny webbplats för kommunen.

Skaraborg
Ranking för kommunernas hemsidor i Skaraborg
Verifierad av MonsterInsights