Det glittrade om Skara Näringslivsgala, och alla vinnare!

128 gäster samlades för att hylla näringslivet i Skara. Kvällen till ära var Jula kongress i Stadshotellet smyckat med glittrande granar och julutsmyckning så att många gäster ropade wow när de kom in i salen.

Många glada utrop blev det också när kvällens alla vinnare annonserades.

Hälsostudion Skara: Vinnare av ”Det goda exemplet”. Företaget, med Eva Bohman, Nina Malmenskog och Harriet Fryklind med personal, belönas för sitt stora engagemang inom socialt ansvarstagande. De öppnar dörrarna för praktik och olika arbetsformer, visar flexibilitet och ser helheten i individen med ett långsiktigt hälsoperspektiv.

Arborealis Arboristtjänst: Årets nyföretagare. Jenny Långkvist och Oliver Arvesson Øien har på kort tid etablerat sig i västra Skaraborg och visat starkt lokalt engagemang. Deras fokus på hållbarhet och hälsa för både företaget och de skaraborgska träden har resulterat i en stabil marknad.

Vedens lustgård och Stekosterian: Årets unga företagare. Filip Larsson och Sara Runsten hyllas för sin experimentlust och matglädje. Genom att förädla lokala produkter har de skapat inte ett, utan två företag på kort tid och strävar efter att utveckla lokala resurser och omsorgsfullt producerade råvaror.

Proffsel: Årets tillväxtföretag. Robert Lundahl och Proffsel, tidigare vinnare av årets företagare, belönas för en imponerande tillväxt på 54 procent under 2022. Genom långvariga kundrelationer och hög kvalitet har de förvandlat företaget till ett av de mest framstående i Skara kommun.

Elon Ljud & Bild Skara: Årets #handlaiskara. Jonas Svärdh och personal får utmärkelsen baserat på kundernas röster. Deras engagemang och service på Elon Ljud & Bild har gjort dem till en favorit bland lokalbefolkningen.

Ölanda Säteri AB: Entreprenörspriset. Johan Tell får priset för att ha skapat en förebildsverksamhet inom ekologiskt jordbruk och djurhållning. Genom att äga och arrendera flera gårdar har han byggt upp en plattform för hållbarhet och fokuserar på djurens välmående genom egenproducerat ekologiskt foder.

WT Metall: Årets företagare. Petter och Anna-Carin Burge hyllas för att ha utvecklat en hobbyverksamhet till att täcka hela Norden som sitt försäljningsområde. Deras innovativa produkter och fokus på praktiska och hållbara lösningar har gjort dem till förebilder i det lokala föreningslivet.

Sammanfattningsvis lyftes på Årets Guldkorn att Skara har mycket att vara stolta över, med mångsidiga företag  och en stark inriktning på hållbarhet, tillväxt och lokal samhällspåverkan.

Som varje år gratulerades vinnarna av Skara kommun, genom kommunalråd Gunilla Druve Jansson och oppositionsråd Ylva Pettersson.

 

Verifierad av MonsterInsights