Julklappar- både glädje och sorg i tuffa tider.

Julklappar kopplar de flesta till glädje och förväntan. Men för familjer med lite resurser kan det vara en oro och en sorg när möjligheterna att ge det lilla extra till barnen är små eller obefintliga.

I facebookgruppen Giving people strömmar berättelserna in om familjer som ber om hjälp att få ge julklappar till barnen. Flera önskemål kommer från Skaraborg. Även berättelser om generösa givare finns här.

Den lokala facebookgruppen Julhjälpen i Skaraborg ger möjlighet att bidra till både julklappar och mat. Fram till 23 december går det att swisha så att barnfamiljer kan få något gott på bordet, även under mellandagarna. I gruppens flöde kan man se att ett generöst givande bidragit till att många barn kunnat få den där lilla julklappen man önskat sig, och som kan göra hela skillnaden för glädjen över julen.

I Skara är antalet skuldsatta högre än genomsnittet och antalet personer som har ångest pga sin ekonomiska situation bland de högsta i hela regionen.

Vi vet att många familjer i Skara har det väldigt tufft ekonomiskt, och då kan julen kännas extra utmanande, säger en tjänsteman i Omsorgsförvaltningen. Man vill ju göra sina barn glada men kan kanske inte unna sig någonting utöver det nödvändiga. Det kan också vara en oro att barnen inte kan berätta för kompisar om något de fått, när alla andra är glada över sina julklappar.

För den som vill bidra till något barns julklappar finns möjlighet genom tex Giving people eller Frälsningsarmén

Verifierad av MonsterInsights