Massor att göra i Skara!

Vad kan man göra i Skara den 1 och 2 juli?

Sommarvärmen har kommit till Skara, och staden erbjuder en rad aktiviteter för både invånare och besökare. Här är en översikt över vad du kan göra i Skara måndagen den 1 juli och tisdagen den 2 juli 2024.

 Måndagen den 1 juli

**Stadsvandring**
Upptäck Skaras historiska och kulturella skatter genom en stadsvandring som startar vid Prubbatorget nära Nya biblioteket. Perfekt för den som vill lära sig mer om stadens rika historia.

**Klostervisning i Varnhems klosterkyrka**
Besök Varnhems klosterkyrka och ta del av en guidning som ger insikter i klostrets fascinerande förflutna. En chans att uppleva historien på nära håll.

**Sommarjympa med Friskis & Svettis**
Rör på dig med Friskis & Svettis som håller sommarjympa i SLU-parken. Vid dåligt väder flyttas aktiviteten till Friskislokalen.

**Sagostigen 2024: Sagotjuven**
För familjer som gillar äventyr och sagor, finns ”Sagotjuven”, en dramatiserad vandring för hela familjen. Föreställningen äger rum i Petersburgs motionsområde och kräver platsbokning.

**Hornborgasjön ovan och under ytan**
Delta i en guidning om Hornborgasjöns spännande historia, både ovan och under ytan, vid naturum Hornborgasjön. Perfekt för naturälskare och de som vill veta mer om sjöns ekosystem.Fågelskola för barn Lär dig om fåglar vid naturum Hornborgasjön där det hålls fågelskola för barn. En rolig och lärorik aktivitet för de yngre.

** Ardalabadet är öppet liksom övriga kommunala bad. **

 Tisdagen den 2 juli

**Musik i sommarkväll**
Njut av en musikalisk sommarkväll i Skara Domkyrka med ”En somrig blandning” framförd av Hanna Åberg Fredriksson och Gustaf Johansson. En perfekt avslutning på dagen.

**Klostervisning i Varnhems klosterkyrka**
Om du missade måndagens visning finns det en ny chans att delta i en guidning i Varnhems klosterkyrka även denna dag.

**Sagostigen 2024: Sagotjuven**
Missade du föreställningen på måndagen? Ingen fara, ”Sagotjuven” spelas även denna dag i Petersburgs motionsområde. Kom ihåg att boka plats.

**Hornborgasjön ovan och under ytan**
Guidningen om Hornborgasjöns historia upprepas även denna dag vid naturum Hornborgasjön. Ett måste för de som är intresserade av natur och historia. Fågelskola för barn Naturum Hornborgasjön fortsätter med sin fågelskola för barn, en perfekt aktivitet för unga fågelentusiaster.

 

Skara bjuder på ett rikt utbud av aktiviteter för alla åldrar och intressen dessa dagar. Oavsett om du är intresserad av historia, musik, natur eller bara vill röra på dig finns det något för dig. Passa på att utforska och njuta av allt som staden har att erbjuda!

Verifierad av MonsterInsights