Dahliasäsongen har börjat i Varnhem

Dahliasäsongen har inletts i Varnhem Fantastisk blomsterprakt vid boulebanan.

I Varnhem har dahliasäsongen redan börjat, och den vackert anlagda dahliaträdgården vid boulebanorna bjuder på en spektakulär syn. De första dahliorna har slagit ut i full blom och deras färgprakt lockar både förbipasserandes blickar och humlor som suktar efter nektar.

Klostersjön
Med utsikt över Klostersjön ligger dahliaträdgården och boulebanorna.

Trädgården, belägen med en fantastisk utsikt över Klostersjön erbjuder en perfekt plats för en avkopplande stund. Vid picknickborden kan besökare njuta av säsongens första dahlior samtidigt som de insuper den rofyllda och historiska miljön som omger klostret.

En informationsskylt i trädgården berättar om bakgrunden till varför dahliorna just finns här. Dahliorna har blivit en del av kulturmiljön och bidrar till att bevara och lyfta fram Varnhems unika historia. För besökare som älskar blommor och historia är denna plats en riktig pärla.

Skylt
Det finns självklart en anledning till att dahliorna hör hemma just i Varnhem

Valleportens infopoint bjuder in till  information om Varnhem och ger nu besökare bakgrunden till att dahliorna hör hemma just i Varnhem. Blommorna är en fröjd för ögat och en påminnelse om det rika kulturarv som präglar denna idylliska plats.

Verifierad av MonsterInsights