NLT byter leverantör efter protest från SD

Skaras  SD-grupp protesterade mot kränkande korsord i NLT

Förra fredagen publicerade Nya Lidköpings-Tidningen (NLT ) ett korsord som väckte starka reaktioner bland Sverigedemokraterna i Skara. Ledtråden ”Brunt parti” där lösningen skulle vara SD upplevdes som en allvarlig förolämpning av partiets gruppledare, Ove Berlin.

I en insändare till NLT uttryckte Berlin sin starka protest mot vad han beskrev som en kränkande benämning. Han framhöll att han ser detta som ett allvarligt demokratiskt problem och ett direkt påhopp på partiets väljarkår.

Tidningens chefredaktör Malin G Pettersson svarade omgående på kritiken och meddelade att NLt inte står bakom uttrycket som användes i korsordet. För att undvika liknande incidenter i framtiden har tidningen nu valt att byta leverantör av korsord. Trots detta fick Berlin inte den ursäkt han begärde, men han säger till Skara Idag att han uppskattar att tidningen vidtar åtgärder för att förhindra framtida övertramp.

”Det är viktigt att medierna tar ansvar för vad de publicerar. Jag är nöjd med att NLt nu agerar, även om jag fortfarande saknar en direkt ursäkt,” kommenterar Berlin.

 

Verifierad av MonsterInsights