Se bilderna: Studentbal i Skara!

Skaras studenter firade studentbal på stadshotellet.

Botan fylldes av festklädda studenter som samlades för att fira den traditionsenliga studentbalen i Skara. Under försommarens grönska anlände de eleganta ungdomarna i frackar och vackra klänningar, redo att njuta av en minnesvärd kväll.

Som traditionen bjuder ledde MV sjungandes studentsången kortegen från Botan, genom de vackra kullerstensgatorna i centrala Skara, fram till stadshotellet. Längs vägen hejade familj, vänner och lokalbefolkning på de glada studenterna som fortsatte sin färd till stadens mest anrika hotell.

Studentbal
MV ledde kortegen från Botan till Stadt, medan de sjöng studentsången.

När studenterna anlände till stadshotellet, togs de emot med jubel från folkmassan som samlats nedanför balkongen. Många i publiken uttryckte sin glädje över att stadshotellet åter öppnat, vilket möjliggjorde att studentbalen kunde hållas på sin traditionsenliga plats. ”Det är fantastiskt att se hotellet fyllt med liv  och att vi kan hålla balen här,” sa en av de många åskådarna.

Dock fanns det också röster som uttryckte saknad över en annan tradition som gått förlorad. Tidigare år brukade ”krabbarna”, gymnasielärarna, stå på stadshotellets balkong för att ta emot och hylla studenterna när de anlände. Denna sed har avskaffats sedan ett par år tillbaka efter ett beslut av skolledningen, och numera deltar varken lärare eller skolledning vid studentbalen. ”Det är tråkigt att den fina traditionen är borta,” kommenterade en äldre åskådare. ”Det var alltid så speciellt när lärarna stod där och hälsade på sina elever en sista gång.”

Trots förändringarna var stämningen under kvällen på topp, och många uttryckte sin glädje över att studentbalen kunnat återupplivas efter pandemins restriktioner. ”Det är så härligt att se hela Skara samlas och fira tillsammans igen,” sa en student. ”Det här är en kväll vi kommer minnas för alltid.”

Sammanfattningsvis blev årets studentbal på stadshotellet en festlig tillställning där gamla traditioner mötte nya tider. Skaras ungdomar fick en välförtjänt och glädjefylld avslutning på sina gymnasieår, omgivna av stöd och jubel från hela staden.

Verifierad av MonsterInsights