Vill du nominera till något av Skaras priser?

Nu kan lokala eldsjälar som gjort framstående insatser lyftas fram! Nominera din kandidat.

Skara kommun bjuder nu in till att nominera kandidater för fyra olika stipendier, varje ett avsedda att hylla extraordinära insatser för samhället. Med totalt 40 000 kronor att fördela bland fyra individer, strävar kommunen efter att hedra de som gjort betydande avtryck inom  Skara.

Du har möjlighet att nominera personer för det årliga Ungdomsledarstipendiet, Idrottsstipendiet, Byggnadsvårdspriset och Kulturstipendiet. Sista datum för nomineringar är den 28 april, med undantag för Kulturstipendiet där nomineringar måste vara inlämnade senast den 31 augusti.

Kandidaterna bör ha anknytning till Skara och ha visat framstående prestationer inom något av de avsedda områdena för stipendierna. Nomineringar kan enkelt skickas in via kommunens e-tjänst.

Ungdomsledarstipendiet hyllar individer som visat enastående ledarskap inom ungdomsverksamhet i lokala föreningar. Idrottsstipendiet och Kulturstipendiet syftar till att erkänna utmärkta bidrag till idrott respektive kultur. Samtidigt belönar Byggnadsvårdspriset de som framgångsrikt har bevarat eller restaurerat sina hem inom Skara kommun.

De tre stipendierna, med undantag för Kulturstipendiet, kommer att tilldelas under firandet av nationaldagen den 6 juni. Kulturstipendiet kommer att hedra individer eller grupper som har uppnått excellens inom olika konstnärliga områden eller har gjort betydande bidrag till kulturella ändamål, såsom lokalhistorisk forskning eller bevarandet av kulturarv

Verifierad av MonsterInsights