Unik flerdimensionell konst av Kristian Jensen på Bladhska

En utställning som väntar i det fina vårprogrammet på Bladhska är konst av Kristian Jensen från Falköping. Stora, färgrika och slående konstverk i akryl, tusch och glas brukar göra ett starkt intryck på publiken!

 

Du har aldrig ställt ut i Skara förut?

– Nej, jag har haft utställningar runt om i Skaraborg men aldrig i Skara förut. Det ska bli roligt. Det är en fin lokal att hänga i, och läget mitt i centrum vid domkyrkan är ju fantastiskt.

Jensen
Ålderstrappan 2.0” : en uppdaterad version av den klassiska ålderstrappan, nu med användandet av smarta telefoner genom alla åldrar genom livet

Du har en unik stil som konstnär, berätta!

– Jag använder en speciell teknik. Jag använder tusch som grund men sedan bygger jag bilderna med nästan en 3D effekt. Det är bara hantverk, inget digitalt även om jag ofta får den frågan. Många som sett mina bilder på nätet får en wow-känsla när de ser dem på riktigt och får ett helt annat intryck när de ser djupet i dem. Därför är det extra roligt med utställningar.

Jensen
Viljan att följa flyttfåglarna” : Känslan som åtminstone jag får när tranorna lämnar landet på hösten, viljan att följa med, berättar Kristian Jensen

Har du några förebilder eller influenser?

– En konstnär som betytt mycket för mig är Keith Haring. Hans streetkonst med ett direkt form- och färgspråk tycker jag är häftigt.

Dina bilder är fulla med humor och även titlarna är ordlekar

– Ja, ofta börjar jag faktiskt med titeln. En mening eller några ord som lockar fram en bild hos mig. Jag tänker ”Vad kan det bli för bild av den här titeln eller tanken”?

Jensen
Stå i centrum” : Det är inte alltid bra att stå mitt i händelsernas centrum.

Kommer publiken att ha möjligheten att köpa dina verk som ställs ut?

– Ja absolut. Det kommer möjligen att finnas några bilder som är i privat ägo, men mycket jag kommer att hänga är till salu. Bra konst behöver verkligen inte vara dyr sett till hur mycket arbete som ligger bakom!

Kristian Jensen har en ateljé i Vårkumla skola, Vartofta. Han har tidigare tilldelats ett flertal stipendier för sitt arbete.

Utställningen på Bladhska galleriet öppnar 9 mars och fortgår till 17 mars.

 

Bilder: courtesy of Kristian Jensen

Verifierad av MonsterInsights