Åtal väckt: 70 kg narkotika beslagtogs

Tullverket beslagtog nästan 70 kilo cannabis vid ödsliga platser i Göteborg. 

Genom effektiv samverkan med fraktbolaget DHL har nästan 70 kilo cannabis hindrats från att nå samhället. Fyra personer i åldrarna 20 till 40 år, varav en irakisk medborgare och övriga svenska, misstänks för grovt narkotikabrott och åtal har igår väckts vid Göteborgs tingsrätt.

Det ovanliga tillvägagångssättet där narkotikapaket kvitteras ut och sedan lämnas på ödsliga platser för att hämtas upp av andra har avslöjats och stoppats av Tullverket. Richard Johansson, Tullverkets utredare, betonar att detta är ett exempel på effektivt motstånd mot organiserad brottslighet.

En pall med nästan 70 kilo cannabis levererades till DHL i november 2023. Efter spaning och samarbete med Tullverket blev en man gripande när han kvitterade ut och lämnade narkotikapaketen på ödsliga platser i Göteborgsområdet. Samarbetet mellan Tullverket och fraktbolaget spelade en avgörande roll i att förhindra narkotikan från att nå samhället.

De fyra misstänkta personerna, bosatta i Göteborg, Mölndal och Västra Frölunda, står nu inför rättsliga konsekvenser. Tullverkets arbete mot tullbrottslighet, särskilt genom samverkan med företag som DHL, visar sig vara en framgångsrik strategi i kampen mot smuggling och organiserad brottslighet

Skara och Skaraborg kämpar mot ett ökande inflöde av narkotika, ofta smugglad från större städer som Göteborg.

 

Foto: Tullverket

Verifierad av MonsterInsights