Så hjälper du din hund att klara värmen!

Håll din hund sval i sommarvärmen med hjälp av experttips. Så hjälper du din hund att klara värmen:

När temperaturen stiger kan värmen bli både obekväm och farlig för hundar. Här är våra bästa tips från experter för att hålla din hund sval under de varma sommarmånaderna.

**1. Skapa skuggiga platser**
Om din hund gillar att vara utomhus, se till att det finns gott om skuggiga områden i trädgården. Ett improviserat skuggigt bo med vatten och deras favoritleksaker kan också vara en bra idé.

**2. Regelbunden skötsel**
Regelbunden borstning och klippning av pälsen kan hjälpa din hund att hålla sig sval. Prata med din veterinär eller hundfrisör om bästa sättet att sköta din hunds päls på sommaren.

**3. Minska motionen**
Minska mängden motion under de varmaste delarna av dagen. Promenader istället för löpturer och undvik intensiva lekar kan hjälpa till att förhindra överhettning.

**4. Använd solkräm för hundar**
Hundar kan också drabbas av solbränna. Applicera hundvänlig solkräm på känsliga områden som nos, läppar, örontippar och mage, särskilt på raser med kort eller vit päls.

**5. Undvik vätskebrist **
Se till att din hund alltid har tillgång till friskt vatten, både hemma och på promenader. Använd trädgårdssprinklers eller gör egna hundvänliga isglassar för att uppmuntra dem att dricka mer.

**6. Cirkulera sval luft**
Håll ditt hem svalt med hjälp av fläktar eller luftkonditionering. Dra för gardinerna för att minska värmeinsläppet och säkerställ att kablar och fläktar är utom räckhåll för hunden.

**7. Anpassa promenaderna**
Ta med din hund på promenader tidigt på morgonen eller sent på kvällen när marken är svalare. Varma trottoarer och asfalt kan bränna deras tassar, så undvik promenader under de hetaste timmarna.

**8. Använd fuktiga handdukar**
Lägg ut fuktiga handdukar eller filtar för hunden att ligga på. Det hjälper till att kyla ner dem effektivt. Förnya handdukarna regelbundet för bästa effekt.

**9. Lek med vatten**
Att leka med vatten är både roligt och svalkande för hundar. Sätt upp en sprinkler eller en liten plaskdamm i trädgården. Håll alltid ett öga på din hund när de leker nära vatten.

**10. Känn igen tecken på värmeslag**
Värmeslag är vanligt hos hundar i varmt väder och kan vara livshotande. Symptom inkluderar kraftig flämtning, dreglande, röda tandkött, kräkningar och svaghet. Håll din hund under uppsikt och se till att de har tillgång till skugga och vatten.

**Bonus: Kylkläder**
Investera i kylvästar eller bandanas för hundar. Vissa aktiveras med vatten och kyler genom avdunstning, medan andra kan läggas i frysen för omedelbar svalka.

Kom ihåg att aldrig lämna din hund ensam i en varm bil, även med fönstren öppna. Det är svårt för en hund att klara värmen i en bil ens en kort stund. Håll dem svala, nydruckna och skyddade från solen för att njuta av en säker och trevlig sommar tillsammans.

Verifierad av MonsterInsights