BK Sana firade Idas NM-guld!

Guld för BK Sana: Ida Boxe tar hem guld i Nordiska mästerskapen i brottning på sin premiär i landslaget

Ida Boxe, den 16-åriga brottartalangen från BK Sana i Skara, stod i rampljuset när hon gjorde sin debut i landslaget och omedelbart erövrade guld i Nordiska mästerskapen i brottning. Trots sin unga ålder, hon tävlar i juniorklassen ww 17,65 damer, har Ida imponerat både på och utanför mattan.

Hemma i Skara och Skövde tränar Ida med grabbarna och får coaching av ingen mindre än sin bror, Carl Boxe, som även är huvudtränare för BK Sana. Detta har gett henne en unik fördel och utmaningar som har hjälpt henne att utveckla sin styrka och teknik till enastående nivåer.

– Jag gillar att träna med killarna för det utmanar verkligen min styrka. De ser mig som en av grabbarna. Men det är klart att det vore kul om det kom fram fler tjejer på elitnivå att träna med, delar Ida.

Trots att motståndet var hårt i Nordiska mästerskapen, visade Ida ingen tvekan när hon besegrade sina motståndare match efter match, alla på fall. När hon blev tillfrågad om hon hade mer att ge, svarade hon självsäkert:

– Absolut, jag kände att jag hade marginal med mer kraft.

Framtidsplanerna för Ida är lika ambitiösa som hennes prestationer hittills. Att bli uttagen till EM är hennes nästa mål, och hon är fast besluten att visa att hon har nivån i sig. Hon ser också fram emot att sluta vara junior nästa år, när konkurrensen kommer att bli ännu tuffare.

Kom och våga!

För de tjejer som inspireras av hennes framgångar har Ida ett kraftfullt budskap:

– Jag säger våga! Kom hit och prova! Det är jättekul och en härlig gemenskap. Och man växer i självförtroende.

Peter Inhammar, en stolt representant för BK Sana, uttrycker klubbens glädje och stolthet över Idas framgångar. Han betonar att hennes seger inte bara är en individuell triumf utan också en påminnelse om den höga kvaliteten och potentialen som finns inom klubben.

Idas bror och tränare, Carl Boxe, är fylld av stolthet över sin systers prestationer. Han påpekar det hårda arbetet och den tekniska skicklighet som krävs för att nå sådana framgångar inom brottning.

Firandet av Idas guldmedalj var magnifikt och samlade många glada firare . Tårta och gulddekorationer fyllde festlokalen med rätt sorts glans.

Utanför idrottshallen ringlade köerna rekordlånga till den stundande semifinalmatchen mellan Skara HF och Sävehof. Peter Inhammar avslutar med att hylla Idas bedrift och poängtera vikten av att ge uppmärksamhet åt idrottsgrenar som ibland hamnar i skuggan.

– Det är jäkligt kul när det går bra för skaraklubbar. Lite extra kul är det när det smäller till med stora mästerskapsguld i sporter som inte alltid får mest uppmärksamhet. För det förtjänar man när man gör en bragd som Ida!

Verifierad av MonsterInsights