De här artisterna kommer till årets Sommarkvällar i Skara!

Årets Sommarkvällar i Skara lovar att bli riktiga stadsfester med gung!

I Skara finns det något på gång i sommarluften. Med ett lineup av artister som kan få även den mest inbitne till att dansa, lovar årets sommarkvällar att bli riktiga stadsfester.

Först ut i juli är de populära Haaks, ett coverband vars namn är synonymt med energi och glädje. Med sin oemotståndliga mix av moderna hits och klassiker från musikvärlden , kommer de säkerställa att centrum kommer att gunga till deras härliga beats. Den som har njutit av en kväll på Smögenbryggan vet att Skara kan förvänta sig en riktig festkväll med möjlighet till dans.

Linda Bengtzing
Linda Bengtzing kommer att ta scenen andra sommarkvällen. Foto: Bengt Nyman

Därefter kliver Linda Bengtzing upp på scenen och ger en touch av guldkant och Skaraborgskänsla till sommaren. Linda, född i Gullspång, har med sin härliga röst och karismatiska närvaro erövrat svenska folkets hjärtan. Hennes uppträdanden är en garanti för en minnesvärd kväll.

Avslutningsvis tar välkända Johanna Beijbom över scenen och sätter lokal prägel på kvällen. Johanna är inte bara en fantastisk sångerska utan också en hängiven Skaraborgsbo, vilket gör att hennes framträdande blir inför en ”hemmapublik”.

Sommarkvällar
Ylva Pettersson, Gunilla Druve Jansson och Håkan Persson hoppas på storpublik på årets Sommarkvällar.

Enligt Mega + ordförande Håkan Persson är det redan bestämt att man bokat fantastiskt väder till evenemangen för att säkerställa en go atmosfär. Det totala priset för årets sommarkvällar ligger på 400 000 kr, samma som förra året. Anna Engesvik, projektledare på Mega +, är glad över att Skara kan locka sådana högkvalitativa artister till det priset och betonar att det är en satsning för hela Skara.

Anna Engesvik
Anna Engesvik och Henrik Renström är extra glada över att Årets talang kommer att ge en ung blivande stjärna en skjuts i karriären i sann skaratradition.

Oppositionsrådet Ylva Pettersson noterar att alla kommuner i Skaraborg gör satsningar på evenemang och besöksnäring, vilket är positivt för hela regionen. Kommunalrådet Gunilla Druve Jansson understryker vikten av att även grannkommuners event gynnar Skara, och att samarbete över kommungränserna är avgörande för att stärka regionens attraktivitet.

I år introduceras även en sångtävling, ”Årets Talang”, med Henrik och Calle Kindbom som arrangörer. Priset är en proffsrunda i studio, vilket kan ge en spirande artistkarriär en skjuts. Sex unga musikartister kommer att få framträda de två första sommarkvällarna, och tre väljs ut av en jury för att gå vidare till finalen. Musikutbildningar i Skaraborg har bjudits in för att delta i tävlingen och därigenom ge unga talanger en plattform att visa upp sina färdigheter.

Håkan Persson uttrycker sin glädje över att sommarkvällarna kan lyfta fram Skaras unika och framgångsrika musikhistoria. Anna Engesvik avslöjar att fler överraskningar väntar under sommaren, vilket kommer att ge ännu mer mersmak åt evenemangen.

Krögare och handlare i Skara samverkar för att säkerställa att sommarkvällarna inte bara blir konserter, utan också en möjlighet till en helhetsupplevelse i staden. Ylva Pettersson avslutar med att uttrycka Skara kommuns tacksamhet över näringslivets engagemang, vilket gör att fler får uppleva stadens charm och bidrar till att stärka Skaras ekonomi och attraktionskraft.

Det verkar som att Skara är redo att lysa upp sommarnatten med musik, dans och gemenskap, och evenemangen förväntas inte bara bli höjdpunkter för invånarna utan också locka besökare från när och fjärran

Verifierad av MonsterInsights