En lugn jul i Skara, men också ett brett utbud för den nöjeslystna

Julottan var välbesökt och nu väntar ett brett utbud av evenemang i mellandagarna.

En fridfull julafton präglade större delen av högtiden , trots att tre män greps för brott mot knivlagen under natten. Incidenten, där männen även gjorde motstånd mot polisen, stod i kontrast till den harmoniska julstämningen som genomsyrade Skara.

Under mellandagarna väntar ett varierat utbud av aktiviteter för dem som söker omväxling. Redan har julottorna lockat besökare till Skara Domkyrka, Varnhems klosterkyrka och Skärvs kyrka. På juldagen kan man även fira på Skara Stadshotells nattklubb som låter den populära hemvändarkvällen återuppstå.

Mellandagarna bjuder på fortsatt jullov på Vilanbadet och Bokäventyret i Skara. Musikälskare kan njuta av ”A festival of Nine Lessons and Carols” med kyrkomusiker från Skara Stift och sångare ur Domkyrkokören.

För den som söker skratt och underhållning erbjuder Charlies Teater premiären av ”En galet rolig cabaret-återkomsten” på fredagen den 29 december. Samma föreställning spelas även på lördagen den 30 december på Skara Skolscen.

Avsluta det gamla året med stil genom att delta i nyårssupén med dans på Brunsbo Gästgifveri. Alternativt kan du välkomna det nya året på Skara Stadshotell eller Axevalla Travbana, där bokning krävs för att säkra din plats på nyårsfirandet.

Foto: Julottan i domkyrkan

Verifierad av MonsterInsights