Möt påskharen på Bladhska!

Nu utlovas ett garanterat möte med påskharen på Bladhska! Råbäcksgruppen låter besökarna möta haren i ny gestaltning.

Under Påskhelgen och en extra vecka därefter är Bladhska galleriet i Skara redo att välkomna besökare till en konstnärlig resa genom Kinnekulles vackra landskap med dess inspirerande konstnärsgemenskap, Råbäcksgruppen. Med ett tema som bär titeln  Heim utforskar utställningen den djupa relationen mellan människa och plats, natur och kultur. Här får besökaren möta påskharen i ny form och ny kontext.

För Petra Gunnarsson är konsten en utforskning av gränserna mellan ljus och mörker, rörelse och stillhet. Genom sina skulpturer, objekt och fotoprintar strävar hon efter att fånga ögonblick av penselmålade känslor och gränslösa tidsdimensioner. Thomas Kihlberg tar oss med på en resa genom objektens värld, där naturen inte bara är en källa till skönhet utan också en spegel för mänsklig existens. Hans måleri och installationer bjuder in betraktaren att reflektera över livets förgänglighet och det vackra i det till synes triviala. Åsa Lindqvist, med sin passion för odling och keramik, ger uttryck åt naturens kretslopp genom sina konstverk. Från frö till full blomning, och från födelse till förruttnelse och återfödelse, lyfter hon fram lerans föränderliga skönhet och dess koppling till livets eviga cirkel.

Denna utställning utmanar betraktaren att stanna upp och möta harens blick, att reflektera över sin egen plats i världen och sitt ansvar gentemot den.

Bladhska galleriet bjuder in till en djupdykning i konstnärlig utforskning och reflektion över det som förenar oss alla: vår gemensamma hemvist på denna jord.

Foton och skulptur: Petra Gunnarsson

Verifierad av MonsterInsights