Skara FC ångar på i värmen!

Inför dagens match fanns det såklart några frågor som man ville få besvarade. Helst positiva svar såklar. Skulle SAIK:s spelare leverera och komplettera på ett bra sätt? Skulle Nikolla fortsätta att leverera? Värmen? Effektiviteten framåt?

Nikolla levererar direkt i inledningen med ett snyggt mål i krysset. Efter 30 minuter står det 2-0 när Oliver Jonsson levererar efter en säker passning från Bock.

Sedan kan man väl säga att Skara borde stängt matchen. Massivt övertag och flera chanser.

1-2 i 82:a skapar såklart lite nerv, men Axel Bustad stänger butiken 5 minuter senare och sedan är det kontrollerat till slutsignalen.

Oskar Wetterling får analysera det hela.

– En bra genomförd match där vi vid bättre skärpa i de avgörande lägena avgör matchen betydligt tidigare. Vi är inne i en bra period där det handlar om att fortsätta ta kliv.
Vi styr majoriteten av matchen och blir egentligen bara hotade efter deras ologiska reducering.

Hur ser du på de nya unga spelarna som anslutit?

– De är bra! Unga och ”välskolade” som vill vara hos oss och spela för att ta fortsatta kliv i sin utveckling. Erik och Samuel har varit med sedan de sista träningsmatcherna. Axel gör sin andra match, kul att han fick göra mål.
Liam gjorde sin första match, varit med i Skövde AIKs a-lag de senaste matcherna och har därför inte kunnat vara med.

Skaraidag konstaterar att många av frågetecknen blev besvarade positivt. Även om effektiviteten kan bli bättre reder man ut situationen i slutet och det stärker såklart moralen i truppen!

Tre poäng. Sol. Sommar! Tack det en bra helg säger vi till FC som med klassfotbollen och sitt fina spel ger energi till hela staden!