Framgångar med rekordförsäljning för Jula, trots tuffa tider för handel och byggbranschen.

I en tid då många företag kämpar, särskilt inom handelssektorn, har Jula lyckats vända ett tufft år till sin fördel, särskilt inom e-handeln. November visade sig vara en avgörande månad och resulterade i en betydande försäljningsrekord för Jula, där den totala försäljningen nästan nådde en miljard SEK.

VD för Jula AB, Johan Sjöhagra, uttryckte sin glädje över prestationen och tillskrev den de anställdas outtröttliga ansträngningar för att erbjuda kunderna de bästa möjliga alternativen. Den totala försäljningen för Jula ökade med 8,5% i november jämfört med föregående år, en framgång som delvis drevs av en betydande ökning inom e-handeln.

”Vår e-handel har gjort betydande framsteg i november, tillsammans med vår pågående robusta expansion av fysiska butiker, vilket har resulterat i ett mycket positivt resultat. Vi fortsätter att leverera till våra befintliga butiker,” sa Johan Sjöhagra.

Bara under hösten 2023 har Jula öppnat nio nya butiker, vilket visar en stark satsning på expansion och anpassning till den föränderliga detaljhandelslandskapet.

Detta försäljningsrekord i november markerar en vändpunkt för Jula, där företaget bryter mönster och skapar nya vägar för sina intäkter. Trots utmaningarna under året ser företaget nu en trendvändning.

”Det har varit tufft ibland i år; vi har fått kämpa hårt för varje krona. Nu ser vi en trendvändning där vi bryter mönster och hittar nya vägar för vår försäljning. Otroliga ansträngningar från alla våra ansvarsfulla och engagerade medarbetare. Ett stort tack! Att arbeta tillsammans och dra åt samma håll gör oss mycket starka, som bevisas av novemberförsäljningen. Nu går vi in i årets slutspurt med en mycket stark julhandel med många aktiviteter och fantastiska erbjudanden,” kommenterade Johan Sjöhagra.

En betydande höjdpunkt var den rekordstora prestationen för Julas e-handel under Black Friday den 24 november. Filip Eriksson, E-commerce Manager, tillskrev denna framgång till den nyligen implementerade e-handelsplattformen över företagets fem marknader.

”Vår nya e-handelsplattform är nu på plats på våra fem marknader, och vi ser verkligen dess effekter. Vi kan hantera stora volymer, som vi såg under Black Friday, vilket validerar den robusta naturen hos vår nya e-handelsplattform och dess förmåga att möta Julas framtida expansion,” sa Filip Eriksson.

Den nya plattformen ger inte bara Jula ett kraftfullt e-handelsverktyg utan förbättrar också processer och infrastruktur, vilket bidrar till en ännu bättre kundupplevelse.

”Samtidigt har betydande arbete lagts ned på vår varuförsörjning. I november har vi lyckats mycket bra med att matcha kundens behov med våra sortiment och erbjudanden. Allt detta har bidragit till försäljningsrekordet,” tillade Filip Eriksson.

I och med att Jula fortsätter att omfamna innovation och anpassa sig till föränderliga marknadsdynamik, ser företaget fram emot en fortsatt tillväxt och en positiv utveckling de kommande månaderna

Verifierad av MonsterInsights