Talang och Torget: Två nyheter för Sommarkvällar

Sommarkvällarna flyttar till Stortorget vilket möts av blandade reaktioner från skaraborna.

 

Sommarkvällarna, det populära sommarevenemanget som samlar både lokalbefolkning och turister, kommer att flyttas från Djäkneplatsen till Stortorget. Flytten är en del av ett nytt koncept som syftar till att skapa en mer levande och attraktiv stadskärna. Beslutet har väckt blandade reaktioner bland Skaras invånare.

Många är positiva till förändringen och ser det som ett utmärkt sätt att utnyttja det vackra Stortorget. Att Skara har Skaraborgs vackraste stadskärna anser man framhävs av ett levande torg utan bilar.

Å andra sidan finns det de som är kritiska till beslutet. Kritiker menar att det är onödigt att spendera pengar på att bygga en scen på Stortorget när det redan finns en fullt fungerande scen på Djäkneplatsen. ”Det känns som ett slöseri med resurser,” säger en skarabo. ”Djäkneplatsen har redan en scen som fungerar utmärkt, och dessutom behövs parkeringsplatserna i centrum. Att ta bort dem för ett evenemang känns inte genomtänkt.”

En annan oro som har framförts är att Djäkneplatsen nu riskerar att bli ännu mindre levande. ”Det är tråkigt om Djäkneplatsen blir övergiven,” säger en handlare i centrum. ”Det är en viktig plats för många i Skara, och vi vill inte se den förfalla.”

Trots kontroversen ser många fram emot sommarens aktiviteter och särskilt Talang Skaraborg, en tävling som är en del av Sommarkvällarna. I år tävlar två artister från Skara, Vilma Bogren och Tuva Sundmark, med chansen att vinna en studioinspelning med hjälp av den välkände musikproducenten Calle Kindbom.

Vilken effekt flytten till Stortorget kommer att ha på Sommarkvällarna och Skaras stadskärna återstår att se. En sak är dock säker – sommarens evenemang kommer att bli en härlig upplevelse för både deltagare och åskådare.

 

Foto Calle Kindbom Pressbild

Verifierad av MonsterInsights