Slutpunkt för årets majsjungningar.

Årets sista majsjungning med MV: En stämningsfull och uppskattad tradition

I går kväll genomförde MV sin sista majsjungning för året i den vackra Botaniska trädgården. Evenemanget var stämningsfullt och uppskattat av både körmedlemmar och åhörare.

Trots att det var årets sista framträdande, samlades en stor skara människor för att njuta av den traditionella sången. Kören lät bra och bidrog till att skapa en fin atmosfär i den klara försommarkvällen. En särskild tanke gick till de gamla träden i Botan, som har hört och sett så mycket genom åren. Tänk om de kunde berätta om alla de gånger de fått agera tysta vittnen till dessa vackra sångstunder.

Bland åhörarna fanns också ett sällskap från Gunnar Wennerberg-sällskapet, som hade tagit plats mitt emot fotografen. Marianne Perserius syntes bland dem och de bidrog till den festliga stämningen.

Före majsjungningen hade sällskapet blivit guidade av Johan Hjertén, en kännare av Skaras historia. Guidningen gav en fördjupad förståelse för platsens betydelse och körens roll i att bevara denna tradition.

Musikens Vänner, som har en särskild plats i många gamla ”krabbars” hjärtan, avslutade kvällen med en känslofylld sång i Krabbelund, som lämnade ingen oberörd. För många är dessa stunder med kören en viktig del av våren, en påminnelse om både vänskap och den gemenskap som förenar Skaras invånare.

Skara ser redan fram emot nästa år, då vi återigen kan samlas under trädens lövverk för nya majsjungningar.

Verifierad av MonsterInsights