Lyft kulturgärningar i Skara: nominera till fint pris!

Nu finns möjligheten att lyfta kulturgärningar i Skara genom att nominera till ärofyllt pris.

Regionstyrelsen för LRF Västra Götaland uppmanar nu till att nominera personer och organisationer för det årliga priset från Per Lindekrantz fond, som främjar kulturlivet på landsbygden i Västra Götalands län, inklusive Skara.

Priset fick namn efter bonden och före detta ordföranden för Lenatraktens avdelning av Riksförbundet Landsbygdens Folk, Per Lindekrantz, och sedan 1970 har man belönat författare, konstnärer, musiker, hembygdsforskare och museer för deras bidrag till den kulturella skatten på landsbygden.

Så går nomineringen till

Tidigare pristagare, främst från Bohuslän, Dalsland och Västergötland, inkluderar en imponerande mångfald av kulturella talanger och institutioner. Man ger priset till de som arbetar för att öka medvetenheten om landsbygdens, kulturlandskapets och skogsbrukets betydelse.

Skara har ett rikt kulturutbud att nominera från. Den som vill lyfta en kulturgärning är nu välkommen att nominera kandidater  till detta åtråvärda pris. Nomineringar kan man skicka via e-post till vastragotaland@lrf.se senast den 19 februari 2024.

Efter nomineringens slut kommer man att granska dessa i februari, och det slutliga beslutet om pristagare kommer att tas av LRF:s nationella styrelse. Utdelningen av priset planeras att äga rum vid regionstämman i Vara den 19 mars 2024.

 

Foto: 2022 års mottagare till pris ur Per Lindekrantz fond. Fotograf: Clara Hyltbäck

Verifierad av MonsterInsights