Ost och pizza sätter Skara på kartan.

Ost och pizza sätter Skara på kartan. Lokalproducerad stekost och vedugnsbakad pizza på lokala råvaror har blivit ett framgångsrecept.

Genom att tillverka god mat  i Skånings Åsaka har paret Filip Larsson och Sara Runsten lyckats sätta Skara på den gastronomiska kartan med sina framgångsrika företag, Stekosterian och Vedens lustgård. Stekosterian har gjort sig känt för sin signaturstekost Filiostus, medan Vedens lustgård specialiserar sig på autentiska neapolitanska pizzor bakade i vedugn med omsorgsfullt utvalda egenproducerade och lokala råvaror.

På Skaraborgsdagen delade Filip Larsson med sig av företagens drivkraft, vilken präglas av en stark önskan att hylla lantbruket och främja hållbara produktionsmetoder.
– Vi drivs av att hylla maten. poängterade Filip Larsson under panelsamtalet. Vi vill jobba med det som lantbrukare producerar varje dag, och visa upp det.
Deras dedikation till att använda lokalproducerade råvaror har inte bara resulterat i kulinarisk framgång utan har också bidragit till att stärka banden mellan företagen och det lokala näringslivet.

Under årets Näringslivsgala i Skara belönades Filip och Sara med priset Årets unga företagare, vilket fick stora applåder trots att det inte var första gången det framgångsrika paret hyllades på galan.

– Vi är tacksamma men det är knappt jag vågar släppa fram Filip för när han börjar prata om vårt företag vet man aldrig var det slutar kommenterade Sara Runsten skämtsamt under prisutdelningen.

Deras engagemang sträcker sig även till Leaderprojektet Landsbyggarna, där de aktivt deltar för att stödja och bidra till lokala initiativ för landsbygdsutveckling.

– Det är härligt att få inspireras av andra landsbyggare, sa Filip Larsson till Skaraborgsdagens publik.

Verifierad av MonsterInsights