Nya jobb till Skara när Pet Union flyttar

Tolv nya jobb till Skara, livsmedelsföretag flyttar produktion

Företaget Pet Union AB samordnar sina två produktionsenheter till Skara under 2025. Företaget tillverkar främst djurmat, hundgodis och produkter till hundar som marknadsförs under varumärkena ”Hugo and Celine” samt ”Naturligt”.

Företaget har idag två tillverkningsenheter, en i Karlshamn och en i Landskrona, vilka nu flyttas till en av slakterikoncernen Scans före detta lokaler, längs med Skaraborgsgatan. Pet Unions vd Elias Lewen säger i en kommentar till SR/P4 att ”det finns i regionen väldigt många livsmedelsproducerande företag, så det finns en kompetens och framförallt att vi hittade en fabrikslokal som är mycket väl anpassad för vår produktion.”

Svensktillverkade produkter

En orsak till flytten anges vara en stark efterfrågan på svensktillverkade produkter. Idag arbetar tolv personer i företagets produktion, alla vilka erbjuds flytta med. Samtidigt spår VD Elias Lewen att detta kan komma att fördubblas inom något år baserat på företagets positiva marknadsläge.

Den aktuella fabriksbyggnaden avyttrades av Scan till det lokala byggföretaget NLE för ett par år sedan och har sedan dess varit delvis tom i väntan på rätt hyresgäst. Den aktuella byggnaden är livsmedelsklassad och har även kyl- och fryskapacitet. Byggnaden vid Skaraborgsgatan ger också Pet Union en mycket efterlängtad möjlighet att öka produktionen.

Produktion beräknas vara igång under första halvan av 2025.

 

Foto: Press/Pet union

Verifierad av MonsterInsights