Se alla bilder: Fullspäckat på Jobb Skara-mässan!

Jobb Skara-mässan fyllde Vilanhallen med nyfikna ungdomar och företag som visar bredden av karriärsmöjligheter i Skara.

Att välja utbildning kan vara svårt för en tonåring som har fullt med drömmar men också med frågor; var finns jobben, vilka utbildningar leder till det man är intresserad av, hur ser framtidsutsikterna ut?

För företagen finns också frågor; hur lockar vi ungdomar till vårt företag, hur synliggör vi vilka yrkeskategorier vi kan anställa, hur får vi tag på bra sommarjobbare?

Fullspäckat i Vilanhallen

Genom Jobb Skara-mässan kan alla mötas, och hjälpa varandra att hitta svaren på frågorna. Det är också riktigt fullt i Vilanhallen, det är uppenbart att möjligheten att mötas lockar.

Företagen ställde upp med imponerande bredd och visar hur mycket olika branscher som finns i Skara. Det flockades ungdomar kring logistikföretag, tillverkningsindustri och tjänsteutbud tex bemanningsföretag.

Logistik och transport erbjuder många karriärvägar i Skara

Blåljusyrkena lockade stort intresse och både polisen och kriminalvården var fullt sysselsatta med att svara på frågor. Även kommunens verksamheter hade många besökare, tex var planenheten omringade av tonåringarna med frågor om samhällsutveckling och yrken inom området.

Blåljusyrkena lockade många nyfikna

– Jättekul att få prata med poliserna, det kan jag fundera på att bli säger Elin, mässbesökare.

-Jag vill sommarjobba på Sommarland, säger Ali.

Förhoppningsvis var det många jobb och blivande anställda som möttes idag i Vilanhallen!

Blåljusyrkena lockade många nyfikna

 

Verifierad av MonsterInsights