Skaradjäkne bakom Guldbaggenominerad film ser nomineringen som en vinst.

En hälsning till Skara från Sockerexperimentets regissör, Skaradjäkne John Thornblad efter Guldbaggegalan 

Kostymdesignern Ann-Louise Thornblad var nominerad till en Guldbagge för sitt arbete med filmen Sockerexperimentet. En hedersam nominering i stentuff konkurrens.

När Skara idag når filmens regissör John Thornblad håller han med om att nomineringen i sig känns som en vinst.

John har tidigare hyllat sin mor på Facebook och lyft fram hur viktig hon varit som kreatör och bollplank i de kreativa processerna, men också som det orubbliga stödet som fått honom att våga utvecklas som konstnär och regissör.

Världens bästa mamma & kostymör
När jag satte upp min första egna föreställning så gjorde du kostym för första gången,och sen dess har det fortsatt. Du trodde på mig och jag trodde på dig. Vi har haft långa kreativa diskussioner om färger, snitt, fall, hur karaktärer klär sig och varför och visioner som sträcker sig bortom förutsättningarna begränsningar. Vi har inte alltid varit överens om allt men jag är så glad att vi fått spendera så mycket tid tillsammans med något vi båda älskar.
Efter att vi gjort otaliga föreställningar och filmprojekt tillsammans där jag sett dig blomstra står du nu nominerad till en guldbagge för bästa kostym. Otroligt mäktigt! Så stolt och glad, lyder Johns hyllning.

Sockerexperimentet finns att se på SVT Play. 

John Thornblad tog sin studentexamen på estetiska programmet inriktning teater, på Katedralskolan i Skara.

Hur tänker du på Skara idag?

– Skara var den plats där jag lärde mig att allt går att uppnå med en tydlig vision och hårt arbete, svarar John.

Foto: Filmentusiasten cc by sa 4.0

Verifierad av MonsterInsights