Unik laddstation vid E20 i Skara

Ny laddstation vid E20: Ett steg i den gröna omställningen för Skara

Christer Kjellner har nyligen tagit en ny laddstation vid E20 i Skara i drift, en satsning som markerar ett betydande steg i den gröna omställning som pågår. Med stöd från Naturvårdsverket och Tillväxtverket, som finansierade delar av den initiala investeringen, visar projektet på det höga värde som tillskrivs denna miljövänliga satsning.

Den nya anläggningen har en total kapacitet på 4 megawatt, med laddningsstation  på 3,5 megawatt. Det innebär att laddstationen inte bara kan ladda fordon, utan även kan fungera som en balansstation som med batterilagring kan bidra till att utjämna energiförbrukningen i Skara vid toppbelastningar.

”Det här är ett stort steg framåt för Skara och visar på Christer Kjellners vilja att ligga i framkant inom hållbar utveckling,” säger Janne Nilsson.

Stationen är strategiskt belägen som den enda med kapacitet att ladda de största 24-meters långtradarna mellan Laxå och Göteborg. Lastbilarna kan laddas på bara 45 minuter, och för att underlätta planeringen kommer man så småningom kunna förboka laddningstider. För yrkeschaufförer innebär detta ett perfekt tillfälle att ta lagstadgade pauser och samtidigt njuta av en fikastund eller måltid.

Även personbilar får sitt med laddare på 400 kilowatt. De mest avancerade elbilarna kan laddas fullt på bara tio minuter, medan en normal elbil laddas på 30 minuter.

En annan fördel är den användarvänliga betalningslösningen, där kunderna kan betala enkelt med kort eller Swish, utan behov av krångliga appar. Detta initiativ understryker Kjellners entreprenöriella förmåga och hans engagemang för att utveckla Skara.

”Den här satsningen skapar inte bara en laddstation, utan öppnar också möjligheter för nya mat- och serveringsställen i området,” understryker Nilsson.

Med alla förberedelser för nästa steg redan klara är det tydligt att Skara är redo att ta emot framtidens elfordon och samtidigt bidra till en mer hållbar energiförsörjning.

Detta projekt visar ännu en gång på Christer Kjellners visionära tänkande och hans förmåga att genomföra projekt som gynnar både samhället och miljön. För Skara kan etableringen bidra till jobbtillfällen och tillväxt.

Anläggningen har alltså smygstartat med billaddning. Asfaltering sker i augusti, och lastbilsladdare kommer inom kort.

Verifierad av MonsterInsights