Full fart på Kaplansdagen!

Fartfylld Kaplansdag med brett deltagande

Igår gick Kaplansdagen för i år av stapeln med en imponerande uppslutning. Skaras föreningar visade upp sig och bjöd på en rad olika prova-på aktiviteter som lockade både ung och gammal. Det var en dag fylld av skratt och gemenskap när besökarna entusiastiskt testade allt från bollkastning och dataspel till att sjunga in låtar.

En av dagens höjdpunkter var Studiefrämjandets lyckade drag att få Skaras politiker att spela in en rap. Denna musikaliska insats kommer snart att synas på Centrumbostäders sociala medier. Förutom musikaliska inslag var Skaras politiker där för att diskutera demokratifrågor inför det kommande EU-valet, vilket också drog till sig många intresserade samtal.

Räddningstjänsten bidrog med en het insats genom att visa vad som händer om man lämnar olja på spisen obevakad. De visade också upp både den nya och den antika brandbilen, vilket fascinerade besökarna. En annan stor attraktion var maten från olika delar av världen, som bidrog till en härlig festivalkänsla över Kaplan.

Läxläsning
Studenterna som jobbar med Centrumbostäders läxhjälp är riktiga hjältar!
Haifa
Haifa som går Natur på Katedral jobbar också som läxhjälpare.

De fantastiska studenterna som håller i läxläsning berättade om sin viktiga verksamhet. ”Jag är otroligt stolt över studenterna som kommer och hjälper de yngre med plugget. De är hjältar,” sa en stolt Amira Janine från Centrumbostäder. Amira, eldsjälen bakom Kaplansdagen, uttryckte sin tacksamhet för alla som engagerade sig, över 60 aktörer var med och bidrog. ”Ingen kan bygga starka samhällen ensam, det måste man göra tillsammans,” påpekade hon.

David Pettersson
Centrumbostäder var både glada och stolta över uppslutningen.

David Pettersson, VD för Centrumbostäder, delade Amiras entusiasm och betonade hur roligt det är att se Skaraborna promenera runt på Kaplan och njuta av det fina, gröna och blomstrande området. ”Ett tryggt ställe att bo, med social gemenskap,” konstaterade han.

Spf
SPF njöt av både solen och evenemanget.

SPF var en av de deltagande aktörerna. ”Det här är en fantastisk dag, och det är så viktigt av vi alla kommer tillsammans på olika sätt i Skara”, sa Elisabet Stålarm som fick många intresserade samtal om föreningen under dagen.

Solen sken varmt när de sista smashburgarna och munkarna avnjöts, och när Kaplansdagen officiellt var över stannade många kvar för att småprata runt picknickborden under syrenerna. Det var en dag som verkligen speglade gemenskapens kraft och glädje.

Verifierad av MonsterInsights