Vallehelgen välkomnar våren!

Blommande körsbärsträd, grönskande ramslök och ett brett kulturutbud. Nu är det dags för Vallehelgen igen!

 

Vallehelgen är återigen på ingång och förväntningarna är höga i Vallebygden inför den andra helgen i maj. Traditionen, som sträcker sig flera årtionden tillbaka, lockar besökare till landsbygden för en helg fylld av kulturella upplevelser och gemenskap.

Vallehelgen är sedan länge av stor betydelse för landsbygdsarbetet i Skara kommun. Tillströmningen av besökare brukar vara stor och såväl nybakat bröd som körsbärsblomningen och kulturupplevelser brukar uppskattas. I Skara händer det att man ler lite åt att Vallebygden är så attraktiv att även omkringliggande kommuner har med den i sin marknadsföring! Även om Vallebygden kanske är svårt att definiera exakt, är det i Axvall och Varnhem de flesta utställarna är aktiva. Men i år finns det även nyheter med utställare i Timmersdala och Bera, vilket utökar evenemangets räckvidd.

Med tanke på det väderberoende evenemanget är det svårt att förutse exakt hur många besökare som kommer att delta, men under 2022 samlade Garnisonsmuséet åtminstone 850 besökare. Förhoppningarna är att liknande siffror ska nås även i år, förutsatt att vädret spelar med. .

Vallehelgen tar sin början vid Garnisonsmuséet där en samlingsutställning presenterar konstnärernas verk och bjuder på en försmak av vad besökarna kan förvänta sig. Dessutom kommer sju konstnärer ha sina egna utställningar på plats.

Med 27 utställare runt om i bygden och en bakluckeloppis vid Garnisonsmuséet i Axvall, förväntas besökarna få en varierad och spännande upplevelse. Nils Erik Nilsson vid Garnisonsmuséet kommer att finnas på plats för att välkomna besökarna och locka dem in i museet för att upptäcka konst och historia

Verifierad av MonsterInsights