Västgötagårdar ny utställning på Västergötlands museum.

Västergötlands museum erbjuder nya sätt att se sin hembygd genom ”Västgötagårdar”.

Västgötlands museum är stolta över att presentera sin senaste utställning ”Västgötagårdar”, som ger besökare en unik inblick i regionens rika arkitektoniska arv. Med Peter Nordin och Emelie som ledande figurer i produktionen av utställningen har museet blomstrat med nya idéer och innovationer.

Museum
Peter Nordin och Emelie Byström är glada över att öppna dörren till utställningen

Utställningen erbjuder en visuell resa genom tiden med ett imponerande urval av över 30 foton och målningar av traditionella västgötska gårdar från museets samlingar. Bland höjdpunkterna finns målningar av Mikael Raatikainen från perioden 1910-1932 som fångar gårdarnas skönhet och charm.

Invigningen av utställningen äger rum på lördag mellan 13.00 och 15.00 och kommer att inkludera mingel och en spännande halmtaksföreläsning. För att fördjupa upplevelsen har Dacapo-studenter från Mariestad GBG universitet byggt imponerande modeller av gårdar, med ritningar från Mariestadsarkitekten Löfenskiöld.

Västgöta
Modeller av gårdar har skapats.

Besökare kommer också att kunna njuta av en läcker kopp kaffe och enklare fika under invigningen. Utställningen kommer att pågå fram till den 1 september, så se till att inte missa chansen att uppleva Västgötagårdarnas historia och skönhet på Västgötlands museum

Verifierad av MonsterInsights