Anrika Skara Rotaryklubb lägger ner!

Efter nästan 80 år av verksamhet har Skara Rotaryklubb beslutat att lägga ner verksamheten. Anledningen är att det blivit långsiktigt omöjligt att bemanna en styrelse för klubbens skötsel.

Vi har fått tillfälle till mycket trevligt och kul, det är ingen tvekan om det. Tänk bara på allt från våra trevliga jul-/luciafester med lotterier, vårt projekt för skaras barn och unga, nattvandringar, musikaktiviteter bl a i kyrkan, de utbytesstudenter vi haft hos oss/skickat iväg från oss genom åren och lite mera i sen tid våra besök hos de som inte längre orkat komma till oss där vi bjudit på kaffe med dopp. Förresten också våra möten under pandemin då vi höll igång i Fornbyn och på Muséet. T.o.m. zoom-möten med en representant från SOK, Sveriges Olympiska Kommittée. Vi har hunnit med mycket kul! skriver klubbens sista president, Anders Jonsson, i ett meddelande om beslutet.

 

Skara stadshotell, tidigare Rosers, har varit hemvist för klubbens möten, en omtyckt samlingsplats alla år. Klubben har skänkt medel till välgörenhet såväl i Sverige som internationellt. Nu kan kvarvarande medlemmar välja att om man önskar byta klubb. I Skara finns Skaraborgens Rotaryklubb kvar, med hemvist på Skara konsthotell

 

Verifierad av MonsterInsights