Ardala GoIF damlag storsatsar med bredd!

Ardala GoIF satsar framåt med två damlag. Satsningen har fått ett fantastiskt gensvar som lovar en spännande säsong!

I en spännande satsning har Ardala tagit ett kliv framåt inom kvinnlig fotboll genom att introducera inte ett, utan två damlag – ett A lag och ett U lag. Den drivande kraften bakom det här är ledaren Marielle Karlsson, vars målsättning är tydlig – att skapa en inkluderande fotbollsmiljö där kvinnor i alla åldrar och livssituationer är välkomna att delta.

Ardala GoIF damlag
Ardala GoIF ligger redan i hårdträning för att det nystartade laget ska vara i form när säsongen drar igång.

Historiskt sett har Ardala under lång tid  endast haft tjejlag för yngre tjejer, men under Marielles ledning har man tagit steget mot att erbjuda alla kvinnor möjligheten att spela fotboll oavsett förutsättningar.
– Vår grundtanke är att fotboll är till för alla, vare sig du är mamma, nybörjare eller befinner dig i olika livssituationer. Vi strävar efter kvalitet genom bredd, förklarar Marielle.

Initiativet började med en enkel fråga i sociala medier om intresse för damfotboll i Ardala. Responsen var överväldigande, med över 20 anmälningar på bara en vecka och över 35 kvinnor som dök upp på den första träningen. Nu, med 39 inskrivna och fortsatta intresseanmälningar, visar Ardala att kvinnlig fotboll har en stark framtid i kommunen.

Marielle understryker vikten av flexibilitet och öppenhet i laget, där även de som inte kan delta på varje träning välkomnas.

– Vi är glada även om tjejerna inte kan komma varje gång, eftersom man kanske pluggar eller har små barn. Det handlar om att göra fotbollen tillgänglig för alla, säger Marielle.

Stöttningen från Ardala och dess invånare är avgörande för satsningen. Klubben har visat stor vilja att stödja de nya damlagen, och tjejerna kan räkna med en stark gemenskap som hejar och stöttar dem genom varje match. Laget representerar nu kvinnor från nästan hela kommunen, och även den välkända spelbäraren Nellan Hagman från Skara har anslutit sig som den äldsta spelaren i laget. En annan viktig rekrytering är Olivia Bergqvist Sager, tidigare tränare för Skara FC.

Ardala GoIF damlag
Den erfarna spelbyggaren Nellan Hagman och meriterade Olivia Bergqvist Sager är starka rekryteringar till laget.

Man tränar nu inne i Skara där F-planen anses vara utmärkt men D-planen i behov av förbättring. I Ardala ser man det som positivt, ett tecken på den höga aktivitetsnivån i Skara, att träningshallarna är trångt bokade,  det indikerar en levande idrottskultur.

A-laget, som nyligen startats, tränar intensivt inför den kommande seriestarten. En spännande spelarpresentation av fler spelare väntar på Instagram. Marielle hoppas framåt att även Skara FC återupplivar damlag för att erbjuda fler kvinnor chansen att delta i fotbollen.

Avslutningsvis understryker Marielle att trots ambitionen att vinna matcher, är det övergripande målet att alla kvinnor ska få vara med. Satsningen representerar ett alternativt och inkluderande tillvägagångssätt för att forma framtidens damfotboll i Ardala.

Verifierad av MonsterInsights