Arn kom till Ardala

Skaras egen Arn, Glenn Frost, var hedersgäst hos Ardala SPF och berättade om film, böcker och tornerspel.

Glenn Frost är en välkänd skaraprofil som glatt många skarabor med framträdanden i västernridningar och tornerspel. Nu har han varit hos Ardala seniorer och berättat om sina erfarenheter.

Du blev ju Arn med världen i samband med filmatiseringen av Guillous böcker. Hur kom det sig att du blev Arn?

– Det var genom Anna Praesto på museet. Hon visste ju vad jag kunde och kunde bidra med. Jag blev en del av det centrala filmteamet och var med och planerade tex kring stuntscener och ridscener.

Det måste ha varit en spännande upplevelse.

– Det var det verkligen. Jag gillar ju Guillou och det var kul att få vara en del av det här. Sedan fick jag vara stand in åt Stellan Skarsgård och det var ju häftigt.

Ni är ju lite lika. Stora och resliga.

– Och stiliga.

Precis. Är Arn en karaktär du fortfarande jobbar med?

– Absolut. Jag har varit med i Bingolotto och på Kristdemokraternas riksmöte tex. Nya människor upptäcker böckerna och filmerna, det är kul. För ett tag sedan var jag på Skara idrottshistoriska och berättade. I år ska jag t.o.m. vara Arn på ett bröllop, det känns roligt. Sedan håller jag fortfarande på med både tornerspel och västernridning, avslutar Glenn Frost.

Mötet i Ardala var en succé, och frågorna om Arn var många. Tydligt är att berättelserna fortsätter att fånga intresset, liksom Glenn Frosts gestaltning!

Verifierad av MonsterInsights