Skara Gille bjuder in till föreläsning om Stora Ekeberg.

Skara Gille bjuder in till föredrag om Stora Ekeberg

På onsdagen den 24 april kl 16.00 kommer Lena Brodin och Freddie Wendin att ta med publiken på en resa genom historien till Stora Ekebergs sanatorium. Ett sanatorium som en gång var präglat av total isolering där ingen fick lämna området utan tillstånd från de auktoritära befattningshavarna.

Under denna spännande föreläsning kommer Lena och Freddie att dela med sig av sin omfattande kunskap om sanatoriet och dess betydelse i kampen mot tuberkulos, en sjukdom som en gång härjade stora delar av Sveriges befolkning.

Deras gedigna bakgrund i ämnet inkluderar författarskapet av broschyren ”Bekämpandet av en folksjukdom” samt över 30 publicerade artiklar i Prismavg. Freddie kan även ge unika insikter från sin tid som anställd på sanatoriet under dess aktiva period.

Föreläsningen kommer att förhöjas med illustrativa bilder som tar åhörarna tillbaka i tiden. Avslutningsvis kommer en frågestund att erbjuda möjligheten att lära sig ännu mer om Stora Ekebergs sanatorium och den fascinerande historien om tuberkulosens bekämpning.

 

Foto: Västgöten cc by sa 3.0

Verifierad av MonsterInsights