Astronomisk utflykt erbjuds i helgen

Den som är sugen på lite astronomi under himmelsfärdshelgen kan göra en utflykt till Mariestad. Där är det öppet hus hos Mariestads astronomiska klubb.

Mariestad Astronomiska Klubb välkomnar allmänheten till ett spännande öppet hus på lördagen den 11 maj på Bifrost-observatoriet i Trankärr. Klubbens ordförande Gunnar Sporrong och övriga medlemmar öppnar dörrarna kl. 17:00 för en kväll fylld med astronomiskt äventyr.

Bifrost-observatoriet, känt för sina tre kupoler och klubbstuga, kommer att erbjuda besökare möjligheten att utforska universum genom klubbens fina teleskop. Trots den ljusa årstiden blir Månen huvudattraktionen för kvällen, då dess ljus överglänser stjärnhimlen under sommarmånaderna.

Förutom att njuta av astronomins skönhet kommer besökare också att kunna lyssna på ett spännande föredrag om Solsystemet och delta i diskussioner om universum. Fika kommer att finnas till förmånliga priser för att hålla besökarna energifyllda under kvällen.

Parallellt med evenemanget arbetar klubben på att etablera en ungdomssektion och uppmanar därför alla intresserade ungdomar att delta och upptäcka den fascinerande världen av astronomi.

 

Verifierad av MonsterInsights