Bildextra: Skara firade nationaldagen

Festligt Nationaldagsfirande i Skara – Fornbyn lockade storpublik

Nationaldagen i Skara bjöd på en härlig blandning av festligheter och gemenskap, och Fornbyn var hjärtat i firandet där människor flockades runt scenen. Andreas Ljung firade sitt 10-årsjubileum som presentatör och ledde evenemanget med bravur.

Shaun
Fåret Shaun lekte i Olins park

Hela staden höll öppet, och det var liv och rörelse i stadskärnan samt på lekplatserna som var fulla av glada barn och föräldrar. Olins gränd var en populär plats, där Fåret Shaun bidrog till att skapa en trivsam atmosfär.

Fik
Chokladkakorna var goda!

På Klostergatan kunde man njuta av godsaker, och flera skaraprofiler syntes på fiket, där de avnjöt en utsökt fika.

Nationaldagsfirandet inleddes och avslutades av två tal hållna av Annelie Holmgren (KD). Hon inledde och avslutade dagen med ord om demokrati, rättigheter och situationen i Ukraina, vilket skapade eftertanke bland åhörarna.

Ungdomsledarpriset gick till Emma Sunnerdahl från Skara Simsällskap, som uttryckte sin glädje över att få arbeta med ungdomar och se deras utveckling. Hon hoppas kunna fortsätta sitt engagerade arbete inom föreningen.

Kulturlivet representerades starkt under firandet med framträdanden från Skara Vocalis, Skara manskör och elever från Skara musikskola. Även idrotten hedrades när Jessica Karlsson, som varit speaker i 15 år på Skara HF:s matcher, delade med sig av sin passion för innebandy och glädjen över att se sportens utveckling och sammanhållning.

Byggnadsvårdspriset tilldelades familjen Widarsson/Karlsson på Källegatan 2A som har vårdat sitt hem i 43 år. Miljöpriset gick till Bewi Automotive, en plastindustri som med sin överskottsvärme bidrar till att värma 300 hus i Skara, vilket är ett betydande bidrag till stadens hållbarhetsarbete.

Nationaldagsfirandet i Skara blev en dag fylld av stolthet, gemenskap och inspiration, där stadens kultur, idrottsliv och miljöinsatser fick stå i rampljuset.

Verifierad av MonsterInsights