Midsommar i Fornbyn

Midsommarfirande i Fornbyn drog storpublik

Fornbyn i Skara fylldes av glädje, dans och gemenskap när årets midsommarfirande gick av stapeln i strålande väder. Startskottet gick klockan 15, och redan då började människor strömma in för att ta del av festligheterna som arrangerades av Axevalla folkdansgille.

Folkdansgillet bjöd på traditionell musik och dans som lockade både stora och små att delta i ringdans runt midsommarstången. Lotterna som såldes av gillet gick åt som smör i solsken – med hembakat bröd som vinster kunde många se fram emot nybakat utan att behöva sätta degen själva den närmaste veckan.

Vid sidan av dans och musik var det SPF som stod för fikat. Kön för att få sig en smakbit av de läckra bakverken och en kopp kaffe var låååång, men väntan verkade vara värd mödan för de nöjda besökarna. Festligheterna avslutades klockan 17, vilket lämnade möjlighet för besökarna att fortsätta firanden på egen hand.

Under firandet sågs tex författaren Lasse Bägerfelt från Falköping. På frågan vad som fört honom till Skara svarade han enkelt: ”Vi valde Skara.” Fornbyns midsommarfirande lockade både skaraborgare och mer långväga gäster.

Fornbyn

På bilden syns tre glada besökare: Helena Bjurhäll, Ulf Andersson och Anna-May Lindén, som alla såg ut att njuta av firandet i det fantastiska vädret.

Årets midsommarfirande i Fornbyn blev en succé med massor av deltagare, strålande sol och en traditionell atmosfär.

Verifierad av MonsterInsights