”Christo” blir utlandsproffs!

Skaraspelaren Christina Lövgren Hallberg värvad till Thüringer HC. Nu börjar äventyret som utlandsproffs!

 

Den 23-åriga skaratjejen Christina Lövgren Hallberg kommer att stå mellan stolparna för Thüringer HC från och med den kommande säsongen. Den 1,76 meter långa målvakten byter i två år från den svenska handbollsligan Dam-klubben IF Hallby HK till Frauen-Bundesliga.

I den pågående svenska handbollssäsongen har hon flera gånger utsetts till bästa spelare. Christina Lövgren Hallberg säger:

– Att byta till Thüringer HC och Bundesliga är jättespännande för mig. Föreningens värderingar och det sätt som laget spelar handboll stämmer helt överens med hur jag tänker, agerar och beter mig som målvakt. Jag ser verkligen fram emot att träna och spela med laget nästa säsong.

– Så fort jag fick syn på Christina spela första gången fick jag känslan: ja hon är det! ” börjar Herbert Müller sitt uttalande om det nya tillskottet. Eftersom den känslan växte till absolut säkerhet efter närmare undersökning och samtalen med henne var bara bra, kom vi mycket snabbt överens. Med Christina har vi hittat en ung, ambitiös målvakt som genom sitt sätt att stå i mål verkligen tar oss framåt. Jag ser enormt mycket fram emot samarbetet

Foto: Thüringer HC /Press. Christina Lövgren Hallberg skriver på!

Verifierad av MonsterInsights