Debatt: Hotet mot det svenska snuset


Det svenska snusets historia sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden och snuset har blivit en del av vår svenska kultur.

Skylt om insändare

Men vad händer när EU:s långa arm sträcker sig in i våra liv och äventyrar det vi håller kärt? Det är dags att säga stopp till EU:s klåfingrighet och skydda det svenska snuset!

Skyddet av det svenska snuset är en kamp för vår identitet och vår hälsa. I generationer har snuset varit en del av vår kultur, en trygg följeslagare som hjälpt många att bryta sig loss från tobaksrökningens klor. I Sverige snusar vi istället för att röka, vilket har visat sig ha en avgörande effekt på den svenska folkhälsan och innebär att Sverige har lägst antal tobaksrelaterade dödsfall per capita i Europa.

Nu hotas vårt älskade snus av EU-byråkraternas godtyckliga beslut. Bryssel arbetar aktivt för att förvägra européerna mer hälsosamma alternativ till tobaksrökning och vill förbjuda det vita snuset, ett förslag som hotar att riva upp vår svenska tradition med rötter långt tillbaka i tiden. Men vi säger nej! Sverigedemokraterna står upp för det svenska snuset och kämpar för att bevara vår rätt att njuta av det. Vi vill stoppa planerna på förbud mot vitt snus och aktivt verka för att ta bort EU:s exportförbud mot snus inom unionen.

Sverigedemokraterna är det enda partiet som verkligen kämpar för svenskarnas intressen. Vi säger nej till EU:s klåfingrighet och ja till ett fritt och blomstrande Sverige där vi själva får bestämma över våra liv och vår kultur. Rösta för det svenska snuset, rösta på Sverigedemokraterna den 9 juni 2024!

Patrik Jönsson, Riksdagsledamot och kandidat till EU-parlamentet (SD)

Jonas Larsson, Ledamot SD Skaraborg

Verifierad av MonsterInsights