Familjedag på Axevalla i strålande sol

 Familjedagen på Axevalla: Stor uppslutning i härligt väder.

Lördagen den 18 maj bjöd Axevalla in till en minnesvärd familjedag fylld av spännande aktiviteter och underhållning för både stora och små. Med allt från cirkusskola och ansiktsmålning till käpphästhoppning och en spektakulär westernshow, fanns det något för alla åldrar att njuta av.

En av årets stora nyheter var Familjedagens barnlopp, där barnen fick chansen att springa längs med den stora tävlingsovalen. I detta fartfyllda race fick de mäta sina krafter och alla deltagare belönades med diplom vid målgång. Loppet blev snabbt en favorit bland de unga deltagarna.

Fjolårets populära traktorturer gjorde en efterlängtad comeback, där barnen fick åka i riktiga ”vrålåk” – stora traktorer lånade från Gunnars Maskiner. Dessutom bjöd dagen på ponnytravtävlingar som hölls på den stora tävlingsbanan och drog stor publik.

Aktivitetsområdet, beläget på det gröna området närmast travskolans stall, var fullspäckat med roliga och engagerande aktiviteter. Här kunde besökarna följa tävlingsbanans staket hela vägen till lekplatsen, och kartor fanns tillgängliga vid informationen direkt innanför entrén. Bland dagens höjdpunkter fanns:

– Käpphästhoppning och pyssel med Agria Ponnyklubb
– Möjlighet att träffa och klappa Storekullens söta alpackor
– Uppvisningar i paddocken
– Cirkusskola med Knaster
– Godisregn sponsrat av Ica Nära Axvall
– Trampolinhoppning med Jumpyard
– Fotboll med Axvalls IF
– Hoppborgar för de små att leka i
– Prova på ridning och körning
– Skytte med Axvalls Skytteförening
– Westernshow i körhallen
– Öppet hus på Travskolan
– Tipspromenad för hela familjen

Ansiktsmålning
Fokus var på ponnys men det dök även upp en och annan tiger.

I området nära entrén och informationen kunde barnen få sina ansikten målade av elever från estetprogrammet. Här fanns även en hästsimulator för att prova på att rida monté, en ”inte nudda mark” hinderbana, och en imponerande maskinpark att utforska.

Familjedagen på Axevalla erbjöd en möjlighet för familjer att njuta av diverse aktiviteter och skapa härliga minnen. Med så många olika saker att göra och se, var det en dag fylld av glädje och spänning för alla besökare.

Verifierad av MonsterInsights