Andra advent firades med ny lucköppning i Skaras levande adventskalender

I en atmosfär av julstämning skapade Skaras levande adventskalender en minnesvärd upplevelse vid Krabbelund under Andra advent . Det var under denna speciella tillställning som Allan Ahlman framträdde och fängslade åhörarna med en 30 minuter lång berättelse om ”Bilder ur Skaras historia” vid Djäkneterassen öster om domkyrkan.

Ahlman, som har dedikerat sig åt att föra fram historiska aspekter av staden, delade med sig av intrikata detaljer om Skaras utveckling genom tiderna. Vid den pittoreska Djäkneterassen belyste han inte bara stadens historia utan riktade också uppmärksamheten mot skolorna som en gång stått på platsen. Publiken fick en unik inblick i de utbildningsinstitutioner som präglat området och deras betydelse för Skaras samhällsstruktur.

Särskild vikt lades även på renoveringen av domkyrkan, hjärtat av Skara. Allan Ahlman delade med sig av fascinerande detaljer om processen och betonade kyrkans centrala roll i stadens historia. Genom att förmedla kunskap om renoveringen knöt han samman det förflutna med det nutida, vilket fördjupade åhörarnas förståelse för stadens kulturella arv.

Besökarna beskrev evenemanget som mycket intressant och givande, där Allan Ahlman lyckades skapa en stark koppling mellan det förflutna och nutiden. Skaras levande adventskalender

fortsätter därmed att inte bara sprida julglädje utan även att vara en plattform för historieberättande och kulturell förståelse.

Verifierad av MonsterInsights