Fokus brinner ner

Fokus brinner ner. Oklart ännu vad som orsakat branden. Allmänheten har varnats för rökutveckling men faran är nu över.

Folkets Park i Skara står i lågor, där byggnaden Fokus totalförstörs och brinner ner till grunden. SOS Alarm fick information om eldutbrottet vid halv sex på morgonen, och när räddningstjänsten anlände konstaterades en kraftig brand i Fokus-lokalen. En uppmaning till allmänheten att stanna inomhus och säkra sina bostäder utfärdades efter räddningstjänstens ankomst.

Åtta enheter har arbetat på platsen för att begränsa, och kontrollerade branden en timme efter räddningstjänstens ankomst. Beslutet att låta byggnaden brinna ner fattades, med fokus på att förhindra eldens spridning genom att blötlägga omgivande mark. Räddningstjänsten uttrycker att ingen skadades, då ingen var i lokalerna när branden startade.

Fokus
Branden kunde ses från stora delar av Skara

Polisen är närvarande och utför undersökningar vid Folkets Park i Skara, men det är ännu för tidigt att fastställa några brottsmisstankar. Stationsbefäl i Lidköping uppger att de är på platsen och utför undersökningar som kan leda till förändringar i bedömningen av eventuella brottsmisstankar.

Under morgonen kommer besked om att platsen kommer att spärras av för tekniska undersökningar och att rubriceringen för polisens utredning i det här läget är mordbrand.

Verifierad av MonsterInsights