Seger i första semin Sävehof-Skara HF!

Seger 24:23 efter spännande och tät match när första semin gick av stapeln i Partille.

Sävehof möter Skara i den första semifinalen av Svenska Handbollsligan. Med en jämn första halvlek som präglades av hög fart, fysiskt spel och imponerande målvaktsspel blir det en match som höll publiken på tårna.

Seger till Skara HF !

Båda lagen visade upp imponerande försvarsspel, vilket gjorde det svårt att få till de önskade målchanserna. Målvakterna stod verkligen i rampljuset och gjorde flertalet spektakulära räddningar som höll sina lag kvar i matchen.

Men det var inte bara spelarnas prestationer som höll uppmärksamheten fångad. Domsluten under matchen väckte också diskussion, särskilt till Skaras nackdel. ”Det har varit ett par tveksamma domslut som gått emot Skara hittills. Det kan verkligen påverka lagets momentum”, var en publikanalys.

Trots de utmaningar som Skara ställdes inför lyckades Sävehof bara ta ledningen med snäv marginal i den första halvleken, med en knapp ledning på 12–10 när domaren blåste för paus.

Med ett starkt försvar och välplacerade anfall visade Sävehof varför de är ett av de ledande lagen i ligan. Men med bara två måls skillnad mellan lagen vid halvtid är matchen fortfarande helt öppen inför den andra halvleken.

Semifinalen fortsätter att vara en nagelbitare, och med både lagets och fansens ögon på guldet kommer den andra halvleken att vara avgörande för vilket lag som tar steget närmare finalen.

I en spännande uppgörelse i andra halvlek lyckades Skara HF besegra Sävehof och säkra en nagelbitande 23-24-seger i semifinalen.
Med enastående insatser från Isabella Mouratidou genomförde Skara en imponerande comeback efter att ha legat under med fem mål. Deras obevekliga försvar fick Sävehof att vackla och laget lyckades inte göra några mål under hela 13 minuter. Vid 46 minuters markeringen var ställningen dödläge på 17-17, men Skaras uthållighet och beslutsamhet drev dem framåt. Ett straffskott i slutet kunde inte sänka Skara HF som säkrade segern och en välförtjänt triumf för Skara HF.