Praktfull estetik hos Mercedes Murat

Under Vallehelgen har besökarna på Istrums gård haft förmånen att beskåda Mercedes Murats senaste utställning, där hennes verk för tankarna till en era av överdåd och skönhet.

Med en unik kombination av rokokons grace och art decos elegans har Murat skapat ett visuellt spektakel som fångar både hjärta och sinne.

Det som särskiljer Mercedes Murats konst är hennes användning av den unika tekniken ”verre églomisé”, där hon applicerar 24 karat guld på glas. Detta ger hennes verk en slående signatur som lyser upp rummet och fångar besökarnas uppmärksamhet från första ögonblicket. Det är som om varje målning utstrålar värme och prakt, vilket gör dem till en fröjd för betraktaren.

Murats inspiration tycks hämtad från en mängd olika källor, från Damien Hirst till Commedia dell’ arte  till Gustav Klimt. Hennes konst för tankarna till Sofia Coppolas film om Marie Antoinette; dess opulens och överdåd skulle ha passat perfekt in i filmens miljö. Men trots att Murats verk tycks vara rotade i historien, lyckas de ändå kännas moderna och relevanta. Detta beror på konstnärens lekfullhet och hennes förmåga att kombinera färger och ljus på nya och oväntade sätt.

För den som verkligen vill uppskatta skönhet, form och lekfull estetik är Mercedes Murats utställning ett måste. Hennes verk tar oss med på en resa till en värld av överflöd och glädje, där varje målning berättar sin egen historia. Besökarna lämnar utställningen berikade och inspirerade.

Mercedes Murat berättade också att detta blir den sista utställningen på Istrums gård. Ateljén och verksamheten kommer att flyttas till Agnestad i Falköping för att få större utrymme.

Kanske kommer det till hösten att bli ett 10 års jubileum för konstnären i ny lokal?

Verifierad av MonsterInsights