Hundutställning i Fornbyn med tuff konkurrens

Årlig Hundutställning i Fornbyn: En högtidsdag för Västsvenska Fågelhundsklubben

I över 25 år har Västsvenska Fågelhundsklubben, en lokalavdelning för brittiska stående fågelhundar, arrangerat sin årliga hundutställning i den pittoreska Fornbyn i Skara. Klubben omfattar raser som irländsk röd och vit setter, irländsk röd setter, gordon setter, engelsk setter och pointer.

Syftet med dessa utställningar är att främja aveln. För att en hund ska erövra en prestigefylld titel som ”champion” räcker det inte med skönhet – hunden måste även visa framfötterna vid jaktprov. Fornbyn erbjuder en unik miljö för dessa evenemang med sin lummiga grönska och centrala men lugna läge, vilket medlemmarna i klubben uppskattar mycket. Dessutom är vädret nästan alltid på deras sida.

Vid gårdagens hundutställning deltog 51 hundar av de nämnda raserna tillsammans med sina ägare. Dagen bjöd på många vackra hundar att beundra och diskutera, och det sociala umgänget var en viktig del av evenemanget. ”Det är en ovanligt trevlig plats att mötas på,” konstaterade Inger Östh.

Skedoms Richie
Skedoms Richie. Foto: Eva Magnusson

Utställningen kröntes av en engelsk setter vid namn Skedoms Richie, som inte bara utsågs till ”Best in Show” utan också erhöll titeln svensk utställningschampion (SUCH). Richie är uppfödd av Åsa Wilson och ägs av Claes Kennedy. Utöver Richie gjorde även flera pointrar ett starkt intryck på domaren Marina Bengtsson, som är hemmahörande i Axvall.

Västsvenska Fågelhundsklubben ser redan fram emot nästa års utställning, där de återigen hoppas på en dag fylld av vackra hundar, glada deltagare och, som vanligt, soligt väder.

Verifierad av MonsterInsights