Ingen toa i Olins park:”Ett misslyckande ”

Det blir ingen toa i Olins park den här sommaren heller. ”Ett misslyckande ” säger kommunalrådet Gunilla Druve Jansson (C)

 

Kommunen har under lång tid strävat efter att etablera permanenta offentliga toaletter i Olins park. Tyvärr har dessa ansträngningar ännu inte burit frukt inför den kommande sommaren.

Kommunen har diskuterat med SBB, fastighetsägaren, om att använda en lokal i deras fastighet nära Olins gränd för att bygga nya offentliga toaletter. Dessa förhandlingar har nu avslutats med ett definitivt nej från SBB. Det innebär att det kommer att krävas en tillfällig lösning även under den kommande sommaren.

Det pågående behovet av en offentlig toalett i närheten av lekplatsen i Olins park är välkänt. Det senaste förslaget involverade att omvandla en befintlig lokal i fastigheten vid Olins gränd, där Olinsgymnasiet är beläget.

Tidigare diskussioner mellan kommunen och SBB verkade lovande, men inget konkret beslut togs. Nu, med det slutliga nejet från SBB, verkar detta alternativ vara helt uteslutet.

Gunilla Druve Jansson, kommunstyrelsens ordförande, erkänner besvikelsen över att den önskade lösningen inte blir verklighet och beklagar den långa tid det har tagit att få ett svar från SBB. I NLT uttalar sig Druve Jansson och erkänner att det är ett misslyckande.

Oppositionsrådet Ylva Pettersson (M) håller med om att processen har varit för långsam och föreslår att man nu bör undersöka alternativa lösningar genom att prata med andra fastighetsägare runt parken.

– I Kommunstyrelsen måste också ordförande följa upp ärenden mycket tidigare. Det ska inte kunna gå ett år innan det kommer besked, då blir det så här.

Sammanfattningsvis står det klart att behovet av toalettanläggningar vid Olins park kvarstår, och det ser ut som att kommunen måste fortsätta söka efter lämpliga lösningar. Det verkar bli en tillfällig lösning igen inför den kommande sommarsäsongen.

Verifierad av MonsterInsights