Ja till Moderaternas initiativ, det blir en isbana på Djäkneplatsen!

Platsen framför Djäknescenen är som gjord för skridskoåkning. En skridskobana vid den stora julgranen, omgiven av vackra byggnader och caféer, det bidrar till julstämningen både för den som åker skridskor och den som handlar julklappar.
Så löd Skara kommuns pressmeddelande 2021 när politiken enigt ställt sig bakom förslaget att spola skridskois på Djäkneplatsen under skolloven, om vädret tillåter det.

 

En skridskois bidrar inte bara till aktivitet och gemenskap, och en härlig jul- och lovstämning, utan också till en levande och trygg miljö i centrum. Tidigare genomförande visar att kostnaden är minimal, medan effekten och uppskattningen är mycket stor, skrev nu Kent Wånelid i ett initiativärende till nämnden för service och teknik. Han föreslog att man nu skulle besluta om att åter ha en skridskobana i Djäkneplatsen.

Det här är ett enkelt och billigt sätt att göra många en glädje, säger Kent Wånelid. I Ardala där jag bor har man spolat en is och där är fullt av åkare i alla åldrar. Härligt att se gemenskapen och det vill vi självklart bidra till.

I nämnden för service och teknik ställde sig de förtroendevalda enigt bakom förslaget som alltså blir verklighet i vinter.

Jätteroligt när politikerna satsar på centrum och aktiviteter, säger en handlare i Skara. Det här blir ett fint inslag i Julstaden Skara!

Verifierad av MonsterInsights