MV: Skaraborgs manskör fyllde domkyrkan

På lördagen fylldes Skara Domkyrka av entusiastisk publik, ivrigt väntandes på det musikaliska arrangemang som skulle utspelas, inbjudna av MV.

Musikens Vänner (MV) hade återigen lyckats med bedriften att locka den hyllade Skaraborgs manskör till staden, och resultatet var en konsert som överträffade alla förväntningar.

Med varje ton som klingade genom kyrkorummet, fick publiken uppleva kraften i körmusik i ett rum som både akustiskt är gjort för just kör och som dessutom estetiskt lyfter upplevelsen av traditionella sånger. Det var en fullständigt underbar konsert, enligt flertalet närvarande, och många menade att den överglänste även de stora arrangemangen. ”Här hördes varje ton,” uttryckte en rörd åhörare, ”jag har nog aldrig njutit så av körmusik.”

Repertoaren var en resa genom musikens mångfald, som sträckte sig från andliga sånger till livliga vårsånger. Två extranummer fick publiken att önska att kvällen aldrig skulle ta slut.

Enligt rapporter hade medlemmar från Musikens Vänner haft möjligheten att utbyta kunskap och erfarenheter med de skickliga sångarna från Skaraborgs manskör. Efter samtalet med några av MV-killarna framgick det tydligt att de hade lärt sig mycket av mötet och att det hade berikat deras musikaliska känsla på ett betydande sätt.

Publiken lämnade Skara Domkyrka den kvällen med hjärtat fyllt av glädje och öronen fyllda av musik. Tack vare Musikens Vänner och Skaraborgs manskör hade de fått uppleva en konsert som de kommer att minnas länge, och som kommer att fortsätta inspirera och glädja även långt efter att tonerna tystnat.

Verifierad av MonsterInsights