Olins bjöd musikupplevelse i fullsatt domkyrka

Olinsgymnasiet och Skarabygdens Symfoniorkester återförenas för storslagen konsert i Domkyrkan

Den 8 maj fylldes Domkyrkan till bredden när Olinsgymnasiets kör och solister än en gång framträdde tillsammans med Skarabygdens Symfoniorkester i den efterlängtade konserten ”Olinsgymnasiet goes Symphonic”. Detta samarbete, som inleddes våren 2023, fortsatte att imponera med en blandad repertoar som sträckte sig från nyskriven originalmusik till klassiska favoriter.

Under ledning av dirigenten Sophie Svensson skapade de enastående musikerna en magisk atmosfär i det akustiska rummet som är som  skräddarsytt för kör och orkester. Publiken fick uppleva en konsert som bjöd på en resa genom olika musikaliska genrer och stilar.

Bland höjdpunkterna fanns nyskriven originalmusik av talangfulla kompositörer som William Härstedt, Lina Sito och Ida Lysander. Deras verk bidrog till att ge konserten en unik och modern touch som förenades sömlöst med mer klassiska inslag.

Inte bara musiken, utan även poesin fick sitt utrymme under kvällen, då poeter som Lina Petersson läste upp sina verk och bidrog till att skapa en mångfacetterad upplevelse för publiken.

Konserten inkluderade även tolkningar av kända låtar som Coldplay’s hits, musik från filmen ”Ronja Rövardotter” samt verk av kompositörer som W. Peterson-Berger, vilket visade på en imponerande bredd och mångsidighet hos de medverkande.

”Olinsgymnasiet goes Symphonic” har återigen visat sig som en framstående och uppskattad händelse i den lokala musikscenen.

Verifierad av MonsterInsights