Oops: Glömt göra rent grillen i höstas?

Solen skiner, grillen ska fram. Men kanske glömde du att göra rent den innan du ställde undan den i höstas?

Här är det, det ögonblick du väntat på sedan höstlöven började falla – grillningssäsongen är äntligen tillbaka! Men vänta, vad är det? Du glömde att ge din trogna grill lite kärlek innan du stoppade in den i förrådet förra hösten? Lugn, vi har din rygg med några handfasta råd för att rädda din grill från vinterns slarv.

1.  De envisa fläckarnas förbannelse De envisa fläckarna på grillgallret kan kännas som din svärfars kommentarer – de kommer aldrig att försvinna. Men oroa dig inte, Svinto ditt vapen mot smuts, är här för att rädda dagen. Ta fram din inre krigare och skrubba bort fläckarna som om de vore dina värsta fiender. Tänk på det som en form av terapi – du blir av med frustrationen och din grill blir ren.

2. Den dubbelsidiga grillborsten – En hjälte i nöden  Känner du dig överväldigad av det envisa smutsiga? Oroa dig inte, den dubbelsidiga grillborsten är här för att rädda dagen! Med sin stålborste, skrapa och grova rengöringssvamp är den din trogna vapendragare i striden mot smutsen. Låt den dubbelsidiga grillborsten ta dig till renhetens himmel medan du sipprar på din favoritdryck.

3. Olja in – Lite kärlek till grillgallret Precis som din favoritkändis behöver din grill lite extra kärlek och omsorg för att glänsa på röda mattan av sommarfester. Så var inte snål med oljan, ge din grill lite glans och glamour genom att olja in den som om den vore en Hollywood-stjärna på en premiär. Efteråt kan du sitta tillbaka och njuta av att din grill skiner som aldrig förr.

4. Töm droppbrickan Glöm inte den stackars droppbrickan! Den har varit där för dig genom tjockt och tunt, fångat upp allt fett och alla droppar medan du grillat som en mästare. Så töm den och ge den lite kärlek tillbaka. Tänk på det som att ge din trogne vän en klapp på axeln – du förlänger dess liv och slipper brandrisken. Win-win!

Så där har du det, några  råd för att rädda din grill från vinterns glömska. Ge din grill lite kärlek och omsorg, och den kommer att belöna dig med smakrika grillkvällar hela sommaren lång!

 

Foto: Santeri Viinamäki cc by sa 4.0

Verifierad av MonsterInsights